Warme billen, hete zomer

December 12, 2018 Off By Kim Holland
Warme billen, hete zomer

Was is een lastige puber? Zeker niet. Althans dat dacht ik zelf, de waarheid is dat ik best mijn momenten had dat mijn ouders me achter het behang wilde plakken. Ik had al een tijdje een vriendje en dat was in de zomervakantie best leuk geweest. Ik was twee weken met mijn ouders op vakantie geweest naar zuid Frankrijk en nu hadden mijn ouders nog twee weken de caravan op een camping in zeeland staan. De eerste week was ik mee geweest en had heerlijk gezwommen en vooral nog even mijn kleurtje uit Frankrijk bijgehouden. De laatste week was ik alleen thuis geweest. Mijn vriendje was langs geweest en hoewel hij niet was blijven slapen hadden we wel heerlijk lange avonden met elkaar gehad. Maar we hadden het netjes gehouden en die donderdag kwamen mijn ouders thuis. Ze besteedde de hele vrijdag aan het opruimen van de campingspullen en ik kwam pas weer in beeld op zaterdagmiddag. De buurman had mijn vader gesproken en die had mij naakt op mijn slaapkamer gezien door het raam terwijl mijn vriendje in huis was. Echthe, waar bemoeide hij zich mee. Hij had zich al moeten schamen dat hij uitgebreid had gekeken naar mijn borsten, want meer had hij niet kunnen zien door het raam op 1 hoog. Maar er dan ook nog uitgebreid verslag doen aan mijn ouders, bah wat een vent. Ik kan verhalen vertellen over zijn zoon, maar dat doe ik niet.

Gekleed in mijn zomerse jurk lag ik niets vermoedend door de tuin met een goed boek, nou ja een weggooi romannetje zoals mijn moeder ze noemde, maar het waren leuke verhalen en ik was er toch wel een beetje opgewonden van geworden en was eigenlijk net van plan om naar mijn vriendje te gaan. Mijn vader riep me. Hij had net de buurman gesproken in de voortuin en wilde een verklaring. Nou die had ik wel, maar was ik niet van plan om te geven. Dus ik deed wat ik deed. Ik werd boos en begon met krijsende stem tegen ijn vader, waar hij zich mee bemoeide en waarom hij niet boos was op de buurman dat hij mij had zitten begluren ik denk dat ik een kwartier heen en weer had staan schelden en schreeuwen toen mijn vader het helemaal zat was. Hij kwam om me af en riep iets in de trend van ‘je gaat nu naar je kamer, je komt vandaag niet meer buiten, en de rest van de week en de volgende week heb je huisarrest’. Mijn vader kennende had hij dit zo kalm mogelijk gezegd, hij was eigenlijk altijd heel kalm, maar je moest niet “de grens” over gaan. Ik weet nu wel dat ik dat deed op dat moment, maar dat interesseerde me geen bal. Ik was zo boos. Ik riep ‘je kan me toch niet tegenhouden’ en ik rende naar buiten. Dat was een foutje. In mijn boosheid gooide ik de deur dicht en de onderste glazen ruit van de deur brak en viel in duizend stukjes op de grond. Ik had het niet in de gaten, dat duurde 10 stappen. Maar toen ik om keek zag ik wat ik had gedaan. Ik werd bevangen door de schrik. Nou ja. Ik raakte gewoon in dikke paniek.Mijn vader kwam de gang in en zag wat er was gebeurd. Ik rende terug naar binnen en wilde als een rugby speler langs mijn vader duiken. Maar hij had me gevangen. Ik bungelde onder zijn arm als een koffertje. Hij siste in mijn oren ‘ben je gewond?’. Nog steeds in paniek gilde ik ‘NEE’ terug en toen voelde ik een pijnscheut. Even helemaal verdwaasd maar meteen weer terug in de realiteit toen ik dat nog een keer voelde. Ik had vroeger wel eens een tik op mijn kont gehad maar dat was zeker 10 jaar geleden. Maar kennelijk was hij zo boos dat ik een paar rake klappen op mijn billen kreeg. 16 jaar en de hele buurt was inmiddels verzameld voor de deur. Ik wrikte me los en sprintte naar mijn kamer. Ik weet niet meer hoe het gebeurd is of hoe snel. Maar mijn volgende herinnering is dat mijn vader de deur zowat uit zijn sponningen opentrok mij van mijn bed aftrok en voor ik het weet hing ik over zijn knie met mijn onderbroek op mijn enkels en kreeg ik het enige pak slaag van hem wat ik ooit gehad heb. En maar bljven roepen dat ik gewond had kunnen raken, dat ik moet luisteren, dat het niet ging om mijn vriendje, maar om het vertrouwen dat zij in mij hadden. Kortom ik luisterde niet echt, maar voelde zijn handen keer op keer landen en mijn billen stonden in brand.